top of page
Arcady B&W.png

ARCADY STUDIO

MEANINGFUL INTERIORS

Arcady-Studio-Meaningful-Interiors-Heade

Lucrurile se așază cel mai bine atunci când au un rost. Atunci când găsim sensul care ne arată direcția potrivită pentru noi.

La fel ca în oricare fațetă a vieții noastre, același principiu este valabil – și din ce în ce mai prezent – și când ne uităm spre casele, apartamentele, spațiile care ne devin cămine sau pe care le traversăm zi de zi. Ele trebuie să aibă sens – în primul rând, unul personal, care derivă din cine suntem și cum trăim și, în al doilea rând, unul care ține de îmbinarea dintre funcțional și estetic pe care un design de interior bine gândit poate să ne-o ofere.

În acest an, în care ne-am întors cu toții privirea și mai mult spre interior – spre propriile locuințe, dacă nu cumva chiar spre noi înșine, forțați de o pandemie fără precedent –, parcă noțiunea de „spațiu cu sens” a început să ni se pară și mai importantă.

„Pereții ăștia mă strâng”, „nu am suficient spațiu”, „nu-mi mai ajunge apartamentul”, „nu știu unde să mă mai retrag”, „nu mă pot desfășura”, „nu găsesc nimic niciodată în camera asta”, „mi-e frică să mai pun piciorul în alt spațiu decât al meu”. Sunt realități care au devenit tot mai vocale, când ne-am uitat uneori la ce era în interior.

Așa am ajuns să explorăm conceptul de ”meaningful interiors”, provocând 4 oameni minunați cu o relație aparte cu spațiul și cu locuirea în general – să se alăture discuției.

Diana Staicu (co-owner Scandinavian Design House), George Nicolescu (muzician) și Capucine Gros (Director Artistic al Festivalului Unfinished) și Radu Negulescu (antreprenor, owner Trencadis) ne-au împărtășit din ce înseamnă pentru ei un spațiu cu sens și cum anume acesta le organizează gândirea, obiceiurile și, în cele din urmă, viața.

Prin această serie de interviuri, vă invităm să îmblânzim împreună spațiile pe care le locuim, să ne uităm la cum ni le putem face prieteni și la cum ne influențează ele de fapt modul în care trăim. Sperăm să luați cu voi cât mai multe idei valoroase, care să vă convingă că un spațiu cu sens este în primul rând unul care vă reprezintă, care îmbracă stilul vostru de viață și de care vă este drag.

Despre toate acestea este proiectul nostru, ”Meaningful Interiors”.

Arcady Team

bottom of page