top of page

Amenajarea terasei pentru o clădire de birouri

Design exterior pentru terasa a unei vile din anii `40

Arcady-Studio-terasa1.jpg

De la ce am pornit:

Într-o vilă care datează din anii `40, transformată în prezent în clădire de birouri, a fost nevoie de un spațiu exterior care să servească două scopuri: relaxare și zonă de fumat.

Cum am lucrat:

Prima provocare a venit odată cu amplasarea terasei – care este vizibilă din stradă, ceea ce a impus o necesitate de a ne adapta în mod cât mai natural arhitecturii și stilului general al casei. Orice intervenție care iese din acest cadru poate să pară agresivă.


În primul rând, am optat pentru umbrele sobre, de culoare neagră, care să protejeze de soare. În ce privește materialele folosite, am ales aluminiu și lemn de tec – foarte rezistent la intemperii –, pentru a ne încadra în stilul vizual al clădirii. În aceeași idee, silueta meselor și scaunelor este și ea ușor unduioasă, pentru a respecta forma organică a celorlalte elemente arhitecturale (ferestrele, ușile etc.).


Am intervenit până la nivel de detaliu – nici alegerea suportului de șervețele nu a fost întâmplătoare: am optat pentru unul de lemn, ca să asigurăm o coerență estetică. Pentru plante și accentele de verdeață, am optat pentru ghivece masive din ciment, în care am plantat lavandă, ce rezistă foarte bine și la temperaturi joase pe tot parcursul anului, pe lângă cromatica ce se încadrează bine în decor.


Pentru că terasa este placată cu travertin, am ales în general materiale naturale – ca lemnul și cimentul –, pentru rafinamentul și eleganța pe care acestea le aduc prin simplitatea lor.

Ce rezultat am obținut:

O terasă care funcționează foarte bine pentru secolul XXI, dar care se încadrează estetic în arhitectura elegantă și rafinată a vilei de care aparține.

Arcady-Studio-Pictura-murala2.jpg

Dormitor pentru copil cu perete pictat

Pictură murală pentru dormitorul copilului

bottom of page