top of page

Îmbinarea dintre sticlă și riflaje din lemn creează o atmosferă elegantă într-un apartament din Cotroceni

Arcady-studio-cortina-academy-1.jpg

Un apartament de 100 de metri pătrați – amenajat în stil minimalist cu note rafinate, pentru un cuplu din București 

De la ce am pornit:

Cum poți obține o amenajare potrivită nevoilor proprietarilor în cazul unui apartament care are toate finisajele incluse? O astfel de situație îți limitează posibilitățile creative, pentru că trebuie să găsești variante care să se adapteze unui stil deja conturat. 

Ceea ce ne-a ajutat a fost faptul că direcția inițială în care a fost gândit spațiul (uși și pereți albi, podele din lemn într-o nuanță foarte deschisă) era pe placul proprietarilor, care își doreau o locuință minimalistă, dar în același timp, elegantă, organizată și confortabilă. În plus, voiau ca apartamentul să aibă atât zonă de odihnă, cât și de luat masa sau de recreere. 

Arcady-studio-cortina-academy-2.jpg

Cum am lucrat:

Amenajări minimaliste sunt aproape la orice pas, însă noi am vrut să găsim acel mix de elemente care aduce un plus de valoare unui astfel de concept creativ. După mai multe discuții cu proprietarii, foarte implicați de-a lungul procesului de amenajare, am căzut de acord asupra combinației dintre riflajele de lemn și sticlă. De ce?

Sticla este un material extrem de nobil și elegant, iar lemnul este un material natural, care aduce căldură și intimitate. Astfel, cele două elemente se regăsesc în construcția tuturor pieselor de mobilier (vitrina de sticlă din living alături de consola TV, dressingul din living și depozitările din dormitor, noptierele din dormitor, panoul cu polițe din bucătărie), devenind un laitmotiv al întregii amenajări.

Arcady-studio-cortina-academy-4.jpg

Dacă tot am menționat piesele de mobilier, cele mai multe dintre ele sunt realizate pe comandă, mai ales cele care includ depozitări. Pentru construcția și compartimentarea lor, ne-am folosit foarte mult de rapoarte și proporții, pentru că am urmărit să creăm un spațiu unitar și armonios. Canapeaua, patul matrimonial, masa de dining din sticlă, scaunele, pantofarul și oglinda din hol – un model special tratat, care absoarbe lumina și creează efecte vizuale deosebite – sunt piese ready-made. 

Arcady-studio-cortina-academy-23.jpg

În living, am reușit să îmbinăm zona de relaxare (canapeaua cu consola TV), cu cea de dining, dar și să creăm un spațiu generos de depozitare pe un întreg perete. Cea mai mare provocare cu care ne-am confruntat a fost faptul că pereții erau curbați și nu am putut să proiectăm mobilierul până la înălțimea tavanului. Același lucru s-a întâmplat și în dormitor, unde a trebuit să jonglăm cu nișe, stâlpi și colțuri rotunjite ale pereților, dar totodată, să optimizăm spațiul. Am creat două dressinguri generoase, atât cu depozitări închise, cât și cu polițe deschise pentru cărți și decorațiuni. 

Bucătăria, fiind destul de mică ca suprafață, nu ne-a permis să ne jucăm prea mult. De-a lungul unui perete, am creat zona de gătit, unde toate electrocasnicele sunt încastrate în mobilier; pe partea opusă, am integrat o zonă de luat masa restrânsă, ideală pentru cafeaua de dimineață. 

Baia mare ne-a pus, din nou, creativitatea la încercare, pentru că nu avea niciun spațiu de depozitare inclus sau măcar o posibilitate de a crea unul, fără foarte multe bătăi de cap. Pentru că peretele din spatele lavoarului era îmbrăcat de sus până jos în oglindă, am fost nevoiți să poziționăm un dulap cu riflaje deasupra vasului de toaletă, iar în dreptul căzii câteva polițe din sticlă. 

În ceea ce privește paleta cromatică, am ales nuanțe de bej în combinație cu roz pudrat. Am completat întreaga atmosferă cu corpuri de iluminat din sticlă colorată, în tonuri dusty pink. În dormitor, pe peretele cu patul, am inclus un tapet cu un model diafan și deloc pregnant din punctul de vedere al culorilor. 

Arcady-studio-cortina-academy-29.jpg

Ce rezultat am obținut:

Un apartament minimalist, dar sofisticat; un spațiu geometric, dar elegant; o locuință organizată, dar confortabilă, în concordanță cu personalitatea proprietarilor. 

Am reușit să creăm un spațiu echilibrat – deși am inclus numeroase spații de depozitare, apartamentul este aerisit și armonios. Fiecare element are un loc și un rol bine definit: de la corpurile de mobilier și cele de iluminat până la decorațiuni și perdele – toate creează o ambianță rafinată, dar în același timp, naturală. 

Arcady-Studio-Chic-Salon-banner.jpg

Un salon de cosmetică din București transformat de la zero într-un spațiu armonios și funcțional

Un salon de cosmetică ce emană o stare de spirit pozitivă, dublată de serviciile de calitate pe care le oferă.

bottom of page