Un salon de cosmetică din București transformat de la zero într-un spațiu armonios și funcțional

Arcady-Studio-Chic-Salon-banner.jpg

De la ce am pornit:

Cum poți transforma total un salon de cosmetică aflat într-un apartament de bloc din capitală? Cum faci să dai o nouă viață unui spațiu restrâns, dar cu multiple funcțiuni, în doar două săptămâni? 


Să amenajezi un spațiu specializat este o situație care implică destul de multe provocări. Însă, cu un strop de creativitate și respectând procesul de lucru, lucrurile au mers așa cum ne-am așteptat. 


Ceea ce ne-a ajutat a fost o colaborare foarte strânsă cu beneficiarii, care ne-au explicat foarte bine care sunt nevoile lor și ce își doresc să obțină. Aceștia voiau un spațiu extrem de funcțional, dar în același timp confortabil și relaxant. 

Arcady-Studio-Chic-Salon-Before-After.jpg

Cum am lucrat:

La baza conceptului de amenajare a stat stilul minimalist, pentru că acesta este definiția unui spațiu foarte bine organizat și echilibrat, unde nimic nu este în plus, dar nici în minus. Un salon de cosmetică trebuie să inspire ordine și igienă, însă noi ne doream mai mult de atât. Drept urmare, am inclus detalii, accente și culori prin care să îndulcim întreaga atmosferă. 


La nivel de funcțiuni, cea mai mare provocare a fost ca fiecare zonă de lucru să aibă propriul lavoar; la fel și cele destinate personalului (baia și chicineta). Așadar, am intervenit la nivelul instalației sanitare și am făcut toate schimbările necesare. 


În plus, spațiul avea nevoie de anumite delimitări vizuale între posturile de lucru. Pentru că nu exista posibilitatea amplasării unor uși, am apelat la un artificiu și am separat zona de coafor de cea de manichiură și pedichiură cu ajutorul unor riflaje din lemn. 

Arcady-Studio-Chic-Salon-receptie.jpg

Un alt aspect pentru care a trebuit să găsim o soluție a fost lumina, o unealtă esențială pentru un salon de înfrumusețare. Pentru că spațiul nu beneficiază de o cantitate suficientă de lumină naturală, ne-am folosit de toate de tipurile de lumini (generală, locală și de ambianță) pentru a obține un rezultat cât mai bun. Pe lângă lustrele pentru tavan amplasate deasupra fiecărei funcțiuni, am creat scafe luminoase pentru spoturi și am inclus, de asemenea, și lămpi poziționate strategic.


Înainte de reamenajare, proprietarii spuneau că au multe corpuri de mobilier masive, dar nu neapărat utile. Drept urmare, ne-am propus să nu repetăm scenariul și să creăm piese pe comandă, adaptate funcțiunilor și dimensiunilor spațiului. Recepția rotundă și oglinzile cu benzi LED pentru zona de coafor sunt piesele de rezistență ale amenajării, fiind create de la zero. Inițial, ne doream ca recepția să fie în întregime din lemn, însă date fiind costurile ridicate, am apelat la o structură din RIGIPS pe care am acoperit-o cu un blat de lemn. Canapeaua, scaunele și paturile pentru tratamentele cosmetice și corporale sunt piese ready-made. 


Dincolo de toate acestea, am încercat să creăm o atmosferă cât mai plăcută. Ne-a ajutat aici paleta cromatică deschisă – alb, bej, nuanțe de lemn natur – pe care am completat-o cu accente de roz pudrat. Am obținut un plus de confort și intimitate prin intermediul texturilor plușate și al jocului cald de lumini. Pentru că ne doream ca spațiul să fie însuflețit de un element îndrăgit de proprietari, am inclus în amenajarea actuală un tablou care se afla în salon încă de la înființarea acestuia. 

Arcady-Studio-Chic-Salon-tablou.jpg

Ce rezultat am obținut:

Un spațiu funcțional, dar confortabil și primitor; un salon de cosmetică ce emană o stare de spirit pozitivă, dublată de serviciile de calitate pe care le oferă. 


Am reușit să înțelegem foarte bine necesitățile unui spațiu specializat și să-l amenajăm în mod echilibrat – cu toate că am inclus numeroase spații de depozitare, salonul este aerisit și armonios. Deși este total diferit de stilul anterior, atât proprietarii, cât și clienții care au trecut deja pragul sunt încântați de rezultat. 

Arcady-Studio-Amenajare-in-stil-mediteranean-1.jpg

Amenajarea unui apartament cu 4 camere

Un apartament dintr-un vechi bloc bucureștean – transformat într-o locuință în stil mediteranean, pentru o familie de 3 persoane