Un apartament dintr-un vechi bloc bucureștean – transformat într-o locuință în stil mediteranean, pentru o familie de 3 persoane

Arcady-Studio-Portofoliu.jpg

De la ce am pornit:

Ce poți face dintr-un apartament de 4 camere, situat la etajul 9, într-un bloc vechi din capitală?


O familie cu un copil și-a dorit să îl transforme într-un spațiu colorat, primitor și aerisit, în care să se bucure atât de momente petrecute alături de cei dragi, cât și de seri în compania prietenilor. 


Iată-ne în fața unui apartament tern, din care ne-am propus să facem o locuință plină de viață, fără să încărcăm spațiul cu elemente inutile sau fără să exagerăm din punct de vedere cromatic. 

Arcady-Studio-Amenajare-in-stil-mediteranean-before-after3.jpg

Cum am lucrat:

După ce am înțeles foarte bine care este stilul lor de viață și care sunt cele mai importante nevoi în raport cu spațiul, am ales să creăm o amenajare în stil mediteranean. De ce? Pentru că este o zonă estetică accesibilă, care îți permite să incluzi accente de culoare, dar, în același timp, să obții o atmosferă generală caldă și relaxantă


Dintre finisajele existente, am păstrat doar parchetul din lemn masiv pe care l-am recondiționat. Fiind un apartament dintr-un bloc construit în perioada comunistă, numărul de prize nu mai corespunde cerințelor actuale, mai ales în bucătărie. De aceea, primul pas și poate și unul dintre cei mai importanți a fost să colaborăm cu o echipă de electricieni care să rezolve această provocare. 


La nivel de finisaje (uși, mobilier la comandă), am folosit stejarul Hamilton, o nuanță de lemn natural foarte plăcută din punct de vedere vizual, pe care am combinat-o cu gri cașmir, o culoare caldă și prietenoasă. Am completat totul cu accente de turcoaz și de galben. 


Bucătăria și cele două băi, dintre care una de serviciu, ne-au solicitat atât creativitatea, cât și capacitatea de a găsi soluții cât mai eficiente, toate fiind spații în care este important să predomine utilitatea. Am ales o bucătărie modulară, în care am respectat dorința proprietarilor de a include un cuptor la înălțime și de a crea cât mai multe spații de depozitare. În baia mare, pentru că am avut suficient spațiu de mișcare, am optat pentru varianta de încastrare și am creat câteva polițe din lemn utile atât pentru depozitări, cât și pentru decorațiuni sau plante. 


Tot din dorința de a crea unitate stilistică, am folosit același design pentru un perete din baia mare și backsplash-ul din bucătărie. În baia mică, am integrat în zona de duș un perete de accent turcoaz, pus în evidență de restul elementelor albe, simple. 


În ceea ce privește mobilierul, am mers atât pe varianta la comandă (pentru hol, dressing, depozitări), cât și cea a unor piese de sine stătătoare, precum patul din dormitorul matrimonial, canapeaua din living sau mobilierul din birou. 


O altă provocare pe care am rezolvat-o cu succes a fost să integrăm și o zonă de dressing, dormitorul matrimonial având dimensiuni reduse. Am creat în hol un dressing generos și am transformat o fostă cămară tot într-un spațiu de depozitare pentru haine, ale cărei uși le-am mascat cu panouri din lemn.  

Ce rezultat am obținut:

Un apartament cu un aer cald, poate chiar de vacanță, cu zone dedicate atât pentru odihnă și relaxare, cât și pentru lucru sau socializare. 


Am reușit să creăm un spațiu armonios și echilibrat, diferit total de stilul anterior, pe care proprietarii îl numesc cu drag „acasă”. 

Arcady-studio-crafters-header.jpg

Un spațiu de birouri prietenos și modern 

Creat pentru o echipă de 4 persoane din domeniul comunicării