Un spațiu de birouri prietenos și modern pentru o echipă de 4 persoane din domeniul comunicării

Arcady-studio-crafters-header.jpg

De la ce am pornit:

Amenajarea unui spațiu de birouri care să te reprezinte înseamnă de multe ori să lucrezi mai bine și să te simți mai bine


Acestea au fost două dintre lucrurile pe care și le-a dorit o agenție de comunicare din București, care, odată cu extinderea echipei, a avut de împăcat și rezolvarea funcțională a unui spațiu relativ restrâns ce trebuia să acomodeze 4 persoane, fără să dea senzația de aglomerare. 


În plus, amenajarea trebuia să respecte un buget limitat, în care să creăm o estetică prietenoasă și modernă

Cum am lucrat:

Mai întâi, ne-am concentrat pe înțelegerea nevoilor echipei: crearea unui spațiu colaborativ, fluid, organizat, care să lase loc creativității și unei atmosfere de lucru degajate.


Am optat pentru birouri din lemn de frasin, într-un stil minimalist și artizanal, care să se îndepărteze de birourile clasice și rigide. Al patrulea birou a fost ales diferit, tocmai pentru a se potrivi cu nevoile particulare ale graphic designer-ului, a cărui muncă necesită mai mult spațiu pentru echipamente și mai mult loc pentru mișcare. Așa că am propus un birou cu tăblie culisantă, din stejar alb, care să se armonizeze cu celelalte obiecte de mobilier din spațiu. 


Prin alegerea unor birouri individuale, am rezolvat și o provocare importantă a spațiului: pe de o parte, plasarea strategică față de sursa de aer condiționat, iar pe de altă parte asigurarea unui culoar de trecere spre balcon, fără ca niciunul dintre membrii echipei să fie deranjat sau încurcat în vreun fel. 


O atenție deosebită am acordat scaunelor – extrem de importante pentru calitatea muncii într-un spațiu de birouri. Am ales scaune ergonomice rotative, cu un design bazat pe linii ușor curbate și fluide, într-o combinație de gri și alb. 


Pentru depozitare, am gândit un mix de mobilier – între un dulap cu două uși și o etajeră suspendată cu 4 compartimente (ambele albe), în care am lăsat loc suplimentar pentru așezarea cărților, dar și pentru două coșuri din alge marine, care să dea un twist non-conformist și modern. În amenajare, am integrat și o bibliotecă deja existentă, în așa fel încât să păstrăm stilul curat și aerisit dat de folosirea unor culori cât mai naturale, completate de nuanțele de alb și negru. 


Personalitatea spațiului a fost completată de câteva accente speciale: o serie de tablouri de tip ilustrație care să dinamizeze spațiul, câteva plante de decor și un panou tip foam în care au putut fi puse fotografii cu momentele importante ale membrilor echipei. Acesta din urmă a fost și o modalitate ingenioasă prin care să rezolvăm o altă provocare a spațiului: mascarea unei uși de acces către un spațiu comun (o sală de conferințe), care nu avea utilitate din punct de vedere estetic.

Ce rezultat am obținut:

Un spațiu aerisit, în care fiecare membru al echipei a putut să-și decupeze propria insulă de lucru, într-un mod armonios. 


A rezultat un birou echilibrat, diferit de atmosfera clasică a spațiilor obișnuite de lucru – un loc cald și primitor, datorită tuturor accesoriilor care îl personalizează și care fac din el un birou perfect pentru o echipă prietenoasă și creativă. 

Office @ home

Biroul ideal din confortul casei