top of page

Transformarea completa a locuintei: Crearea unui spatiu adaptat nevoilor tale

_DSC1599-arcady-studio-design-obor.jpg

De la ce am pornit:

Reamenajarea unui spatiu poate fi un proces complex, care necesita atentie la detalii, creativitate si planificare riguroasa. Acest proces poate transforma un spatiu nefunctional intr-unul confortabil, modern si adaptat nevoilor tale.

Apartamentul cu 3 camere pe care l-am reamenajat apartine unui cuplu care nu a facut nicio modificare in spatiu din momentul achizitiei apartamentului, in 2016. Au decorat spatiile cu mici obiecte personale - tablouri, decoratiuni, dar nu au intervenit asupra pieselor de mobilier sau finisajelor. Dupa perioada de lockdown, petrecand mai mult spatiu acasa, au aparut alte nevoi si, implicit, nevoia unei transformari complete a locuintei. 

_DSC1705-arcady-studio-design-obor-living-old.jpg
_DSC1573-arcady-studio-design-obor.jpg

Cum am lucrat:

Procesul de reamenajare a inceput cu un plan detaliat, care a cuprins toate modificarile care urmau sa fie realizate. Pornind de la planul existent am regandit spatiile de depozitare, am modificat intreaga instalatie electrica, instalatiile sanitare din baie si bucatarie si am facut modificari ale peretilor pentru a integra instalatia termica.

_DSC1633-arcady-studio-design-obor.jpg

Zona de living a fost transformata intr-un spatiu aerisit si elegant. Am ales o canapea generoasa, in forma de U, cu un modul extensibil pentru dormit si 2 sezlonguri cu depozitare. Mobilierul din zona TV a fost realizat la comanda, la fel si o etajera deschisa creata special pentru piese LEGO de colectie.

 

In acelasi spatiu am integrat si zona de dining, cu o masa de 6 persoane pentru intalnirile cu prietenii si familia. Am ales culoarea gri pentru draperii si tapiteria scaunelor si pentru finisarea peretelui din spatele canapelei. Mobilierul la comanda a fost realizat din PAL cu usi din MDF intr-un finisaj alb si lemn de nuc. Piesa de accent a acestui spatiu ramane canapeaua, finisata intr-o catifea albastru regal.

Dormitorul a fost conceput ca un spatiu cu un look natural, relaxant, revigorant, dar elegant in acelasi timp. Atat in dormitor, cat si in living au fost acoperite conductele de caldura. In dormitor am extins noul perete creat pentru a incadra zona patului si cele doua noptiere. Am ales tot o vopsea decorativa pentru a finisa peretele si am integrat un dressing pe peretele opus patului, explorand intreaga inaltime a camerei si construind si o zona pentru TV. 

Pentru a aduce un plus de lumina in spatiu si a crea o zona de toaleta, am integrat o oglinda tratata special, care a dat o nota de eleganta intreg dormitorului.    

_DSC1644-arcady-studio-design-obor.jpg

Zona baii a suferit si ea o transformare completa. Am modificat si micsorat peretele de inchidere al instalatiilor si am inserat un spatiu pentru mici depozitari sub oglinda. Una dintre nevoile principale in baie a fost integrarea unui boiler. Pentru ca am incastrat rezervorul vasului de WC am profitat de spatiul liber ramas deasupra si am integrat boilerul, ascuns de 2 usi batante.

Peretii care incadreaza cada au fost placati cu piatra naturala, bateriile au fost alese intr-un finisaj negru, iar paravanul de sticla intr-o culoare fumurie. Restul peretilor au fost vopsiti in alb, iar gresia de pe pardoseala a fost aleasa intr-o nuanta deschisa, calda, echilibrand cromatic intreg spatiul.

_DSC1705-arcady-studio-design-obor-baie-vechi.jpg

Bucataria, prin modul in care a fost pozitionata, a suferit si ea multe transformari, iar accentul in acest spatiu a cazut pe functionalitate. S-au creat noi spatii de depozitare si am folosit in avantajul rezolvarii sptiului fiecare stalp si grinda, construind, in final, un spatiu unitar si echilibrat.

_DSC1705-arcady-studio-design-obor-bucatarie-old.jpg
_DSC1719-arcady-studio-design-obor.jpg

Ce rezultat am obținut:

In cazul nostru, reamenajarea a avut ca scop crearea unui spatiu echilibrat, aerisit si elegant. Accentele cromatice, combinate cu materiale precum metalul, sticla, lemnul si catifeaua, au contribuit la crearea unui aspect sofisticat. De asemenea, am reusit sa cream spatii de depozitare bine compartimentate, ceea ce a facut spatiul mult mai functional.

In concluzie, reamenajarea unui spatiu poate fi un proces complex, dar rezultatul final poate fi transformarea unui spatiu mai putin functional intr-unul modern, confortabil si adaptat nevoilor tale. Daca esti dispus sa investesti timp si efort, vei obtine un spatiu de care te vei bucura ani de zile.

IMG_5658-after.jpg

Cum ti-ai imagina spatiul perfect in care sa poti evada?

Transformarea unui apartament interbelic intr-un spatiu de birouri pentru o agentie de turism.

bottom of page