O mansardă transformată într-o locuință modernă, cu spații deschise

Arcady-Studio-Cover-HP.jpg

De la ce am pornit:

Primul lucru de la care trebuie pornit atunci când începi o amenajare este compartimentarea spațiilor. Înțelegerea nevoilor familiei care va locui în noua casă este strâns legată de soluționarea spațiilor interioare și schimbarea vechilor funcțiuni acolo unde este necesar. 

Astfel, o mansardă de 100 mp, gândită, inițial, să poată fi utilizată de către două familii, a fost transformată într-o locuință pentru o familie cu un copil. Finisajele și tâmplăria au fost înlocuite, holul de la intrare a fost mărit și s-a modificat accesul în anumite spații.

Arcady-Studio-_LivingB&A.jpg
_DSC0801-1800.jpg
Arcady-Studio-Bucatarie-before&after-1800.jpg

Cum am lucrat:

Livingul și bucătăria, aflate în open-space, s-au echilibrat atât prin noile finisaje alese, cât și prin culori. Eliminând ușa și un perete al bucătăriei, am creat o zona de bar, care permite atât comunicarea între cele două spații, dar creează și o separare vizuală între zona de servire, de dining și zona de lucru a bucătăriei.

În noua configurație creată, am câștigat mai multă lumină naturală, astfel că nuanțele de lemn și pastelurile alese sunt puse în valoare de lumina caldă a soarelui.

A fost necesar să găsim soluții cât mai eficiente pentru depozitările din bucătărie, astfel încât să ne adaptăm formei acoperișului, respectiv a plafonului. Astfel, am creat corpuri suspendate pe cele două laturi ale bucătăriei, unite de două polițe, care au creat o continuitate vizuală.

_DSC0781-1800.jpg

Tot datorită înclinației plafonului, am renunțat în baie la cadă, construind pe cel mai înalt perete un duș, iar înălțimea mică din cameră ne-a folosit pentru a construi spații de depozitare închise.

 

Gresia și faianța au fost alese în nuanțe de gri deschis și cu un decor de lemn natural. In rest, pereții au rămas albi, la fel și corpurile de depozitare, accentul fiind dat de bateriile alese în culoare neagră.

_DSC0918-680x1020.jpg
Arcady-Studio-Baie-matrimoniala-before&after-1800.jpg

În ceea ce privește mobilierul, am mers atât pe varianta la comandă (pentru hol, dressing dormitor, patul și noptierele, bucătăria), cât și cea a unor piese ready-made, precum patul din camera fetiței, mobilierul pentru birou, canapeaua din living sau mobilierul de dining. 

_DSC0838-1800.jpg

Ce rezultat am obținut:

O casă primitoare, aerisită, caldă, corect compartimentată, amenajată în armonie cu natura ce o înconjoară.

Am reușită să creăm, împreună cu beneficiarii, o casă în care să se bucure de momente plăcute alături de întreaga familie, dar și un loc liniștit, în care să evadeze din zgomotul orașului.

Arcady-studio-cortina-academy-13.jpg

Amenajare în stil minimalist cu note rafinate

Îmbinarea dintre sticlă și riflaje din lemn creează o atmosferă elegantă într-un apartament din Cotroceni